18650 Pil Nedir? Hangi 18650 Pili Tercih Etmeliyiz?

0
15026

18650 Pil Nedir? Hangi 18650 Pili Tercih Etmeliyiz?
18650 pil, özellikle elektronik sigaraların kullananların yakından tanıdığı ve çoğu elektronik sigarada kullanılan, tekrar şarj edilebilen pillerdir. Bu piller tekrar tekrar şarj edildiği için tüketiciler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Peki, bu piller nasıl kullanılır ve kaça ayrılır? Eğer siz de 18650 pil kullanıyorsanız bu yazımızı muhakkak okumalısınız.

18650 Pil Nedir?

18650 pil, kullanıcıların tabiri ile yeniden şarj edilebilir pil olarak bilinir. Bu nedenle elektronik sigara kullanıcıları tarafından vazgeçilmez olarak bilinmektedir. Tabi ki bu pilleri tekrar tekrar şarj ederek kullanabilmeniz için pil şarj cihazınızın bulunması gerekiyor. Bu pillerin üretebileceği maksimum güç ise 3.7 volttur.

18650 ve Kullan-At Piller

18650 piller birçok pil firması tarafından üretilmektedir. Özellikle Sony, Samsung, Panasonic, LG, Sanyo gibi markalar bu pillerin üretimini yapıyor. Pillerin dolma ve dayanma süreleri ise kalitelerine göre değişmektedir. Bu piller yapıları itibari ile laptop bataryalarına oldukça benzemektedir.

18650 Piller Nerede Kullanılır?

18650 pillerin kullanım alanı oldukça geniştir. Bu piller başta oyuncaklar olmak üzere birçok elektronik cihazda kullanılır. Son yıllarda ise elektronik sigaralarda çok fazla tercih edilmeye başlandı. 18650 pil türleri elektronik sigara kullanıcıları tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bu piller aynı zamanda telefon ve benzeri cihazlarda da kullanılıyor. Bu piller elektronik sigaralarda metal ya da titanyum kapağın altında bulunmaktadır. Bu sayede pil dış elementlere karşı korunur.

orijinal 18650 Sony pil

18650 piller, basit bir bağlantı kablosu ile elektronik sigaranın gövdesine bağlanmaktadır. Atomizerler likiti ısıtması için gerekli olan enerji bu pillerden alırlar. 18650 piller yeniden şarj edilebilir olduğundan elektronik sigara kullanıcıları için ayrı bir öneme sahiptir. Bu piller oldukça popüler olduğundan bu pillerin sahteleri de bulunmaktadır. Sahte piller genellikle dış tarafından bir kaplama bulundurur.

En İyi 18650 Pil Üreticileri

Günümüzde 18650 pil üreten birçok firma bulunsa da kimi firmaların ürettiği piller o kadar da kaliteli olmamaktadır. Ancak Samsung, Panasonic, LG, Sony ve Sanyo markaları diğer markalara kıyasla daha kaliteli ve kullanışlı 18650 piller üretmeyi başarıyor. Bu markalar arasında ise Panasonic öne çıkmayı başarıyor. Bu pillere ise ortalama 35 – 40 TL gibi bir ücret karşılığında sahip olabilirsiniz.

Gerçek ve Sahte Piller Nasıl Ayırt Edilir?

Gerçek piller sahte pillere göre 10 gr daha ağırdır. Bunun dışında ise bu pilleri ayırt etmek o kadar da kolay olmaz. Özellikle dış görünüşleri birbirine oldukça benzediği için siz de ağırlıklarına bakarak hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunu belirlemelisiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here